Αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων

Η αθλητική φυσικοθεραπεία είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι. Οι απαιτήσεις των αθλητών είναι υψηλότερες από αυτές ενός ατόμου που απλά ασκείται. Το μυοσκελετικό σύστημα ενός αθλητή δέχεται καθημερινά μεγάλη πίεση, το φορτίο της προπόνησης σε συνδυασμό με την ψυχολογική πίεση και την ανάγκη για μεγάλες επιδόσεις μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε μυοσκελετικές κακώσεις, σε πόνους της σπονδυλικής στήλης κ.α.


Είναι σημαντικό για έναν επαγγελματία αθλητή να έχει στην ομάδα του ένα καλό φυσικοθεραπευτή, τον οποίο θα επισκέπτεται συχνά τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και κατά την αγωνιστική περίοδο. Η συμβολή της φυσικοθεραπείας είναι σημαντική για την αποκατάσταση αλλά και για την πρόληψη τραυματισμών.Μετά από έναν τραυματισμό, ο αθλητής θέλει να επιστρέψει στην αγωνιστική δραστηριότητα το συντομότερο δυνατό, χωρίς συμπτώματα και με την απόδοση που είχε πριν τραυματιστεί.

Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή είναι να βοηθήσει τον αθλητή να επιτύχει ακριβώς αυτό το στόχο.

Ακόμα και αν δεν είστε επαγγελματίας αθλητής, και ανεξάρτητα από το επίπεδο άθλησής σας, είναι σημαντικό να επισκέπτεστε έναν φυσικοθεραπευτή, για να σας βοηθήσει στην διατήρηση της φυσικής σας κατάστασης και την πρόληψη τραυματισμών. Οι φυσικοθεραπευτές μέσω της αξιολόγισης είναι σε θέση να εντοπίσουν δομικές δυσλειτουργίες και μυϊκές ανισσοροπίες, προλαμβάνοντας έτσι έναν πιθανό τραυματισμό και βοηθόντας σας να διατηρήσετε την λειτουργικότητά σας και να αυξήσετε τις επιδόσεις σας.


Στο κέντρο μας, το προσωπικό θα είναι δίπλα σας, καθοδηγώντας κάθε στάδιο της αποκατάστασης (πρωτόκολλο αποκατάστασης, εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης, manual therapy, μηχανοθεραπεία: Laser, tecar,ergon κ.α.) και στηρίζοντάς σας σε κάθε μικρή ή μεγάλη σας προσπάθεια. Αναλαμβάνουμε με συνέπεια την πρόληψη, αποθεραπεία και αποκατάσταση επαγγελματιών ή ερασιτεχνών αθλητών.